Nemokamas pristatymas visiems užsakymams virš €30
Back

Patarimai, kaip tinkamai prižiūrėti kailinius gaminius bei juos laikyti

Kailinių gaminių priežiūra
Patarimai, kaip tinkamai prižiūrėti kailinius gaminius bei juos laikyti

          Žiema dažniausiai mus užklumpa netikėtai, tad žmonės paprastai renkasi natūralų kailį, kad apsisaugotų nuo šalčio, kad jaustųsi gražiai ir patogiai per žiemos sezoną ir tai žinoma jau daugelį metų. Tačiau laikui bėgant, dėvint kiekvieną šaltąjį sezoną, natūralus kailis pasižeidžia. Vienais atvejais daugiau, kitais natūraliau ir mažiau. Tad kviečiame skirti laiko ir paskaityti, kaip tinkamai priežiūrėti ir laikyti natūralaus kailio gaminius bei aksesuarus.

       Toliau pateikiami kasdieninės priežiūros patarimai, kaip tinkamai išlaikyti savo kailinius gaminius.

 Savo kailinius gaminius laikykite tamsioje patalpoje.

       Tiesioginiai saulės spinduliai itin kenksmingi kailinių gaminių plaukų. Saulė blukina, keičia gaminiams spalvą, tad verta skirti tinkamą vietą laikymui. Pavyzdžiui spinta puikiai tinka. Na, o pavasario/ vasaros sezonais geriausia, kad natūralaus kailio gaminiai būtų laikomi tamsioje ir vėsioje vietoje.

Natūraliems kailiniams gaminiams ypatingai tinka vėsios patalpos.

       Kailį geriausia laikyti šaltoje- vėsioje patalpoje arba spintoje, kuri neturėtų tiesioginių saulės spindulių.

Pasirinkite tinkamą pakabą kailinių laikymui.

       Kad pečiai neprarastų tinkamos formos, visada rinkitės "plačių pečių" ir tvirtą, paminkštintos formos pakabą. Netinkama pakabos rūšis, gali sugadinti Jūsų kailinį paltą, todėl atydžiai rinkitės pakabą, kad ji sugebėtų išlaikyti visą kailinio palto svorį.

Natūralaus kailio paltą, kepures, apykakles ir kitus aksesuarus, laikykite medvilniniame maiše.

        Venkite naudoti plastikinius maišelius Jūsų turimiems gaminiams, kadangi plastikiniuose maišeliuose natūralaus kailio gaminiai nekepuoja, tad kailis gali imti "džiūti". Įdėkite kailinius, kepures, apykakles ar kitus savo gaminius į medvilninius maišelius, taip užtikrinsite gaminiams kokybę bei ilgaamžiškumą. Taip pat patogu tuo, kad medvilninių maišų priežiūra yra paprasta, juos lenvai galite plauti.

Atsikratykite drėgmės pertekliaus.

         Jei Jus užklupo sniegas ar lietus, savo kailinį paltą ar kitą gaminį, pakabinkite gerai vėdinamoje patalpoje, kad jis natūraliai išdžiūtų. Papildomai nenaudokite šukų ar kitų džiovinimo priemonių, nes tai gali sugadinti kailio tekstūrą.

Ko reikėtų vengti, kad būtų išlaikytas natūralių kailinių gaminių ilgaamžiškumas?

  • Venkite naudoti įvairios paskirties purškalus: daugelyje įvairios paskirties purškaluose, tai yra kvepaluose ar plaukų lake, naudojamas alkoholis, kuris neigiamai veikia natūralaus kailio struktūrą.
  • Nepalikite ilgesniam laikui prisegtų prie kailio papuošalų, kadangi juvelyrika labai prigludina kailį ir jis tampa "išgulėtas".
  • Patartina kaklą puošti skarele ar šaliku, kad makiažu nesuteptumėte kailinių.
  • Nepatartina rankinės dėvėti ant peties, nes kailis nemėgsta trinties. Taip pat nederėtų sėdėti ant kailinio palto, jei negalite išvegti  nesėdėję, tuomet stenkitės keisti sėdėjimo pozicijas.