Nemokamas pristatymas visiems užsakymams virš €30
Back

Skarų, šalikų medžiagos

Skaros ir Šalikai
Skarų, šalikų medžiagos

Šalikai būna įvairių formų, dydžių ir, svarbiausia, audinių. Šaliko pagaminimas lemia jo tekstūrą, išvaizdą ir tinkamumą oro sąlygoms, todėl pirkdami šalikus visada turėtumėte atkreipti dėmesį į audinį.

Perskaitykite toliau pateiktus audinių aprašymus, kad nustatytumėte geriausią šaliko medžiagą jums ir jūsų gyvenimo būdui. Žiūrėkite žemiau šaliko audinio vadovą!

Alpaka:

Alpakų šalikai gaminami iš alpakų – naminių Pietų Amerikos kupranugarių rūšies – vilnos. Alpakos vilna yra blizgus ir šilkinis natūralus pluoštas, panašus į avies vilną, bet šiltesnis ir minkštesnis. Todėl alpakų šalikai yra šilti, bet ne per šilti ir yra puikus žiemos šalikas. Jie taip pat yra lengvi ir hipoalergiški, todėl yra geras pasirinkimas vilnai alergiškiems žmonėms. Tačiau alpakų šalikai gali būti brangūs, o juos plaunant reikia ypatingos priežiūros.

Kašmyras:

Šis minkštas, prabangus audinys pagamintas iš kašmyro ožkos vilnos. Jis yra lengvas, o kai elgiamasi atsargiai, laikui bėgant tampa minkštesnis. Kašmyro šalikas yra šiltas, bet nesunkus, todėl puikiai tinka sluoksniuoti šaltesniu oru. Kadangi tai toks subtilus audinys, kašmyro šalikus reikia švelniai nuplauti, todėl juos reikia atsargiai laikyti, kad nebūtų pažeisti.

Medvilnė:

Klasikinė ir lengva medvilnė yra svarbiausia dėl savo skalbimo ir ilgaamžiškumo. Puikus audinys, puikiai tinkantis vasarai. Medvilniniai šalikai yra įvairių svorių, pynimų ir raštų, todėl tinka bet kokiai progai. Vienintelis medvilnės trūkumas yra tai, kad ji lengvai susiraukšlėja.

Džersis:

Ši elastinga, minkšta medvilnė yra kvėpuojanti ir lengva. Džersis yra idealus pagrindas karoliukams, smeigėms, blizgučiams ir kitiems papuošimams. Kadangi džersis yra toks lankstus, jis dažnai naudojamas begalybės šalikams. Audinys taip pat gali būti pagamintas iš vilnos, tačiau šie megztiniai yra mažiau paplitę.

Linas:

Dėl savo vėsumo linas dažnai laikomas labiausiai kvėpuojančiu audiniu. Jis pagamintas iš linų augalo pluošto. Puikiai tinka šiltam orui, nes yra vėsesnis nei kiti audiniai, tačiau labai lengvai susiglamžo. Lininis šalikas bet kokiai aprangai gali suteikti rafinuotumo.

Pašmina:

Pašmina reiškia skarą ar šaliką, pagamintą iš pašmina ožkos kašmyro vilnos. Pašmina šalikas yra minkštas, lengvas ir šiltas. Jie taip pat labai universalūs, nes gali būti dėvimi įvairiais būdais. Pašmina šalikus skalbiant reikia ypatingos priežiūros, nes audinys yra gležnas. Pašmina šalikas idealiai tinka esant šaltai temperatūrai.

Satinas:

Satinas yra blizgus, minkštas audinys, dažniausiai pagamintas iš šilko arba poliesterio. Satinas yra kelių formų arba pynimų, kurie gali skirtis blizgesiu, storiu, lankstumu ir svoriu. Dėl prabangios išvaizdos jis dažnai naudojamas vakare ar kitomis ypatingomis progomis. Tačiau satiną gali būti sunku prižiūrėti ir jis nėra idealus kasdieniam dėvėjimui.

Šilkas:

Šilkas yra natūralus baltyminis pluoštas, gaunamas iš šilkmedžio šilkaverpių lervų. Jis gali būti blizgus arba matinis ir ypač subtilus.

 

Vilna:

Vilna gaunama iš avių ir kitų gyvūnų vilnos. Jis labai šiltas, patvarus ir tinkamai prižiūrimas turėtų tarnauti ilgus metus. Vilnonius šalikus reikia skalbti rankomis ir pakloti, kad išdžiūtų.

 

Dėvėkite šalikus ištisus metus!

Nors dauguma žmonių apie šalikus galvoja kaip žiemos aksesuarą, tačiau juos galima nešioti ištisus metus. Nesvarbu, koks sezonas, nesvarbu, koks mados stilius, yra jums tinkanti šaliko medžiaga.

 

Ieškote konkretaus šaliko?  

https://otiliafur.com/products/skaros-plonos-skaros/57

https://otiliafur.com/products/skaros-Siltos-skaros/56

 

Mes Jums galime pasiūlyti prabangias ir labai originalias skaras, kurios kombinuotos su natūraliu kailiu:

https://otiliafur.com/products/naturalus-kailis-apykakles-saliai/51