Nemokamas pristatymas visiems užsakymams virš €30
Back

Kaip prailginti natūralaus kailio gaminių dėvėjimo terminą

Kailinių gaminių priežiūra
Kaip prailginti natūralaus kailio gaminių dėvėjimo terminą

                Natūralaus kailio gaminiai- tai turto, ypatingų progų ir šlovės sinonimai. Šis steriotipas visuomenėje sklandė ilgus metus. Tačiau per keliolika metų tai kito ir radikaliai pasikeitė. Šiandieną kailiniai bei įvairūs kiti kailio gaminiai dėvimi reguliariai, kasdieniškai. Šia kasdienybe tapo, kadangi natūralus kailis yra itin tvarus ir ilgaamžis, jokia madų kaita negali paversti jo nemadingu.

                Natūralus kailis- tvari, išskirtinė medžiaga, kuri negali nepalikti abejingų. Vien iš teigiamos ar neigiamos pusės. Tačiau, ši medžiaga reikalauja ir tinkamos savo priežiūros. Šia mintimi nenorime pasakyti, kad kailio gaminiai, be atitinkamos priežiūros, tarnaus tik vieną sezoną. Kailio priežiūros procesas yra unikalus. Tad sutelkite savo dėmesį ir susipažinkite su pagrindiniais priežiūros aspektais.

Dalykai, kurie gali pakenkti Jūsų kailiniams gaminiams.

                Būtina žinoti detaliai apie veiksnius, kurie stipriai kenkia. Tad apie kiekieną atskirai:

  • Šiluma. Kailis mums suteikia jaukumą ir šilumą, tačiau jei laikysime kailinius gaminius šiltoje patalpoje, galime ne juokais jiems pakenkti. Kadangi šiluma natūralų kailį sausina bei daro juos trapius.
  • Drėgmė. Svarbu išlaikyti drėgmės balansą, kad kailių laikymo patalpoje nebūtų nei per drėgna, nei per sausa. 
  • Šviesa. Saulės šviesa iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti visiškai nekenksminga. Tačiau būtent tiesioginiai saulės spinduliai keičia natūrlaus kailio spalvą ir iššaukia spalvos disbalansą.
  • Kandžiai ir kiti kenkėjai. Ar žinote, kas dar labiau už Jus gali mylėti Jūsų kailinius gaminius? Ogi kandžiai bei kiti kenkėjai. Šie smalsuoliai itin mėgsta apsigyventi ir "valgyti" natūralaus kailio gaminius.

Kailių priežiūros patarimai ir gudrybės.

               Yra keletas pagrindinių būdų, kad Jūsų kailio gaminiai atrodytų nepaprastai ir patvariai. Pagrindinės kailinių gaminių priežiūros gairės apima tinkamą laikymą ne sezono metu, periodišką valymą. Ir Jūsų asmeninius dėvėjimo/ priežiūros principus: 

  • Šalia kailiniu gaminių ir ant jų, nepurškite kvepalų ir kitų purškalų. Tai gali sukelti natūralių kailių disbalansą. Taip pat venkite tabako dūmų, jie itin lengvai palieka savo kvapą ant kailinių paltų, kepurių, apykaklių ar kitų aksesuarų iš natūralaus kailio.
  • Venkite dėvėti rankinę per petį ar alkūnę. Kailis nemėgsta trinties, taip kailis gali net pradėti byrėti. Nuolat kontaktuojantis kailis daug greičiau nusidėvi.
  • Keliaudami automobiliu ar kita transporto priemone, kažkur prisėdus, vertėtų kailinius pasikelti ir ant jų nesėdėti. Taip pat turėkite omenyje, kad saugos diržai taip pat sukelia nusidėvėjimą. Tačiau turime išlikti saugūs, tad vykstant į ilgesnę kelionę, vertėtų kailnius nusrengti.
  • Nebūkite itin draugiški su oro kondicionieriais bei šildytuvais. Kailiniai turi sudėtingą ryšį su dirbtiniu šildymu ir vėsinimu.
  • Geriau būtų susilaikyti nuo įvairių segamų aksesuarų į kailius. Kadangi tose vietose greičiau išsiguli kailio plaukas.
  • Smulkesniems ar stambesniems kailinių gaminių remontams, rinkitės profesionalią siuvėją, turinčią tam skirtas siuvimo mašinas. Paprastos siuvimo mašinos ne visada gali teisingai sutaisyti Jūsų gaminį, atvirkščiai, gali net pakenkti negrįžtamai.
  • Karts nuo karto apžiūrėkite savo kailinius gaminius, ar nėra mažų ar didesnių įplyšimų, įtrūkimų. Jei pastebėjote, nedelskite ir kreipkitės į specialistus kuo greičiau, kad netektų vėliau išleist dvigubai remontui.
  • Norint apsisaugoti nuo įvairių kenkėjų, kaip kad kandžių, naudokite levandų aliejaus paketėlius. Juos galite laikyti kailinių kišenėsi, kepurėse, pirštinėse ar kituose akseuaruose.        

Pabaigai.

             Kailiniais gaminiais drąsiai galima džiaugtis iki 50 metų, jei tinkamai juos prižiūrėsite. Būtinai reguliariai valysite ir taisysite.